Selecteer een pagina

Veel mensen die ‘psychotisch’ zijn, hebben eigenlijk een of meer verlichtingservaringen gehad. Daardoor zijn ze los komen te staan van hun masker/ego en gaan hun eigen gang.

Dit wordt door het instituut ‘GGZ’ als afwijkend gedrag beschouwd en afwijkend gedrag is ziek. En ‘ziekte’ moet bestreden worden met allerlei ‘behandel’ methodes waaronder onderdrukkende medicijnen.

Iemands gedrag kan ook begrepen worden (gedrag heeft altijd een reden/oorzaak) en liefdevol benaderd en iemand komt vanzelf ‘terug op aarde’.

Maar zo lijkt de GGZ niet te werken. De ‘psychose’ (lees: het ‘afwijkende’ gedrag) is de vijand en die moet bestreden worden. Hier wordt niemand beter door.. zowel de GGZ niet als de persoon in kwestie!

Alleen door begrip kan iets losgelaten worden/zich normaliseren.

(Dus) mensen met een ‘gevoeligheid voor psychose’ dienen de rest van hun leven medicijnen te gebruiken en dit lost niks op. Bouw je de medicijnen af dan komt het ‘probleem’ keihard terug.. het wordt dus alleen maar onderdrukt maar niet opgelost!

Iemand in een ‘psychose’ heeft een respect- en begripvolle, liefdevolle omgeving nodig een soort van kring van mensen om hem/haar heen die hem/haar door het proces heen loodsen en hem/haar zachtjes terug op aarde zetten. Zoals bijvoorbeeld bij Soteria het geval is.

Ik slik al meer dan tien jaar medicijnen bij gebrek aan een dergelijke omgeving, niet omdat ik het wil. Of ik moet het proces helemaal alleen doorstaan en dan maar mezelf begrijpen. Maar ik weet niet of ik sterk genoeg daarvoor ben.. om het helemaal alleen te doen. De risico’s zijn te groot als het misgaat (lees: trauma van opsluiting in een psychiatrisch ziekenhuis, isoleercel, enge injecties etc.). Ik zal opnieuw aan de medicijnen gezet worden als het misgaat en dan is de vicieuze cirkel weer rond.

Ik heb last van allemaal bijwerkingen door de medicijnen en ik kan er niet zwanger door worden. Ik kan waarschijnlijk mijn hele leven geen kinderen krijgen.. niet omdat ik onvruchtbaar ben maar door de medicijnen. En niet alleen dat.. het is gewoon ongezond om je leven lang medicijnen te gebruiken. Het zijn lichaamsvreemde stoffen. Het geeft bijwerkingen. Zo heb ik enorm last van trillende handen, om een voorbeeld te noemen.

En waarvoor? Omdat de GGZ haar verantwoordelijkheid weigert te nemen om mensen werkelijk te helpen? Omdat ze alleen maar ‘de psychose willen bestrijden’? Omdat dit (mensen ‘chronisch ziek’ laten zijn) meer geld oplevert? Omdat het winstgevender is voor de farmaceutische industrie?

Als jij een geldige reden weet, laat me weten wat die reden is!