Selecteer een pagina

Al sinds mijn achtste schrijf ik. Het begon met artikelen voor de schoolkrant voor de basis- en middelbare school, en enkele (langere) verhalen die ik altijd op de typemachine van mijn opa typte wanneer ik bij hem logeerde. Ik ben pas echt serieus begonnen met schrijven vanaf mijn twintigste.

Ik ben ‘in de psychiatrie’ beland door twee psychoses en vanaf dat moment ging ik gedichten, columns en artikelen schrijven voor bladen zoals Open Geest (vereniging Anoiksis) en Foolcolor. Dit doe ik nog steeds. Ik heb sinds ongeveer een jaar een vaste rubriek op PsyBlog die mij hiervoor benaderd heeft.

Tot mijn grootste blijdschap heb ik zes boeken kunnen uitgeven, waarvan drie gaan over mijn psychosen.

Hieronder mijn drie boeken over psychose.

Het Goede, het Kwade en Zelfvertrouwen

Dit boek gaat over jou en mij, gesymboliseerd door de witte engel op de voorkant van het boek. De witte engel met de prachtige witte vleugels en het glimmende zwaard in haar hand. Heen en weer getrokken en bijna verscheurd tussen en door de krachten van Goed en Kwaad, staat ze nu voor de Hemelpoort: de poort naar Zichzelf. Het boek gaat over dualiteit en non-dualiteit. Over sterfelijkheid (hier op aarde) en Eeuwigheid (sereniteit, vrede, oneindige Liefde, Leven, God…). Over dood en wederopstanding. Over Diana’s psychotische ervaring in 2007.

Hier te bestellen

Van Psychose naar Herstel

Hoe is het om een psychose te hebben? Wat als je daardoor denkt de nieuwe Christus te worden? Diana vertelt over haar psychotische ervaring in 2009, de behandelingen die daarop volgden en haar herstel in de jaren daarna. Ze laat je in dit boek ervaren hoe het is om een psychose te hebben, maar ze laat ook weten hoe je daar weer uit kunt komen.

Hier te bestellen

Gedichten van een psychose-gevoelige vrouw

Gedichten over psychosen, opnames, trouwen, vrede, midgetgolf en meer.
Diana Wolsink-van Landeghem lijdt aan een psychosegevoeligheid en schrijft hier gedichten over. De meeste gedichten heeft ze het afgelopen jaar geschreven. Sommige rijmen, andere niet. Het leek haar toch leuk om ze allemaal te plaatsen. De gedichten gaan soms over zware onderwerpen, maar Diana weet er altijd een lichte en humoristische draai aan te geven. Dit boek is een aanrader voor iedereen, zowel lotgenoot als niet-lotgenoot, hulpverlener als niet-hulpverlener.

Hier te bestellen